Kontrastné kontexty II.

 

Kontrastné kontexty II.17. 12. 2015, vernisáž o 17:00 hod. – 31. 01. 2016

 

Autor: Mgr. art. Zoltán Agócs
Kurátorka: Mgr. art. Daša Klapitová
Za GMM zodpovedá: Mgr. Angelika Kolár

 

„Zobrazovanie priestorových zákonitostí, uchopenie pocitu z priestoru, práca v reálnom čase a priestore, to sú parametre zúčastňovania sa celého subjektívneho bytia, teda prepis priestoru priestorom v priestore". (AGÓCS, Z. Priestor života - život priestoru. 2014, s. 33)

 

Výstava predstavuje výber diel mladého výtvarníka Mgr. art. Zoltána Agócsa (1988, Čakanovce, okr. Lučenec), čerstvého absolventa Ateliéru klasických maliarskych disciplín prof. Ľudovíta Hološku, na Fakulte výtvarných umení Akadémie umení v Banskej Bystrici. Úvodná myšlienka Zoltána Agócsa o vzťahu života a umenia výstižne definuje podstatu jeho maliarskej práce, vychádzajúcej zo samotného uvedomenia si priestoru, v ktorom sa autor nachádza (a ktorého je súčasťou), jeho parametrov a významových rovín, ktoré na seba prirodzene nabaľuje v tvorivom myšlienkovom procese.

 

Fotografie z výstavy:

 

Kontrastné kontexty II. Kontrastné kontexty II. Kontrastné kontexty II. Kontrastné kontexty II. Kontrastné kontexty II.
Kontrastné kontexty II. Kontrastné kontexty II. Kontrastné kontexty II. Kontrastné kontexty II. Kontrastné kontexty II.
Kontrastné kontexty II.        

 

 

 

 

 

Gemersko-malohontské múzeum v Rimavskej Sobote je v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja.  Muzeum.SK  facebook - Gemersko-malohontské Múzeum Rimavská Sobota