Biblia na cestách

 

Biblia na cestách11. 09. – 27. 09. 2018
Vernisáž výstavy – 11. 09. 2018 o 17.00 hod.

Biblia prežila nespočetné množstvo vlád, politických režimov či živelných katastrof a napriek tomu nestráca čitateľov. Jej cenný obsah je aktuálny aj po stovkách rokov. Putovná výstava „Biblia na cestách“ predstaví rôzne jazykové prevedenia Biblií z celého sveta i Slovenska, ale aj historické vydania tejto „knihy kníh“ či rôzne netradičné väzby.
Najstarším exponátom bude Biblia písaná latinkou z roku 1693, Biblia písaná švabachom z roku 1766, slovenská Biblia z 18. storočia a stredoveký pergamenový zvitok s časťou knihy Deuteronomium (5. kniha Mojžišova). Zo Slovenska pochádza i vystavený preklad Andrea Hlinku. Na výstave nebudú chýbať aj novšie, no nie menej atraktívne Biblie zo súčasnosti, napr. Biblia do nepohody, ktorá je vode odolná. Svetovým unikátom je biblia vyzdobená maľbami Salvadora Dalího a viacerými drahokamami.
Návštevníkom výstavy sú k dispozícii rôzne doplnkové študijné materiály, mapy, CD, DVD. Okrem nich si môžu zakúpiť suveníry a knihu Biblie.

Otváracia doba výstavy:
pondelok – piatok 8:30 – 17:00
sobota – nedeľa zatvorené

VSTUP ZDARMA!

 

 

Fotografie z výstavy:

 

Biblia na cestách Biblia na cestách Biblia na cestách Biblia na cestách Biblia na cestách Biblia na cestách
           

 

 

 

 

 

Gemersko-malohontské múzeum v Rimavskej Sobote je v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja.  Muzeum.SK  facebook - Gemersko-malohontské Múzeum Rimavská Sobota