Bocian 2019

 

Bocian 201902. 12. 2019 - 17. 01. 2020
Vernisáž výstavy: 02. 12. 2019 o 10.30 hod.
Organizátori výstavy - Správa Chránenej krajinnej oblasti Cerová vrchovina

Výstava je súčasťou vyhodnotenia ekovýchovného programu BOCIAN 2019, ktorý je zameraný na pozorovanie hniezd bociana bieleho (Ciconia ciconia) a sprievodné aktivity (výtvarná a literárne tvorba, aktivity s deťmi, prednášky). Do programu sa mohli zapojiť žiaci základných škôl v okresoch Rimavská Sobota, Lučenec a Poltár. Ekovýchovný program Bocian sa na Správe CHKO Cerová vrchovina uskutočňuje už od roku 2003.
V rámci tohtoročnej výstavy Bocian budú vystavené najlepšie výtvarné, literárne a modelárske práce žiakov z ôsmych prihlásených základných škôl - ZŠ Hodejov, ZŠ s MŠ Sama Vozára Hrachovo, ZŠ P. K. Hostinského Rimavská Sobota, ZŠ Haličská cesta Lučenec, ZŠ Veľká nad Ipľom, ZŠ Divín, ZŠ Lovinobaňa a ZŠ Kalinovo.
Počas vyhodnotenia sa predstavia aj prírodovedne zameraní žiaci so spracovanými prezentáciami o svojich výsledkoch pozorovania bocianov bielych vo svojom okolí.

 

 

Fotografie z výstavy:

 

         
         
         

 

 

 

 

 

Gemersko-malohontské múzeum v Rimavskej Sobote je v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja.  Muzeum.SK  facebook - Gemersko-malohontské Múzeum Rimavská Sobota